Misschien vraag jij je weleens af of een christelijke datingsite of een christelijke datingapp middelen van God kunnen zijn om twee mensen bij elkaar te brengen. In deze blog gaan we bekijken waarom dit wel of niet het geval is.

Vertrouwen op God

Laten we voorop stellen dat God geen christelijke datingsite of app nodig heeft om twee mensen bij elkaar te brengen. God is almachtig. Als Hij de aarde kan scheppen en de mensen zelf kan maken, kan Hij ook twee mensen die bij elkaar passen bij elkaar brengen. Wel kan God gebruik maken van een middel als een datingsite of app. Het is bovenal belangrijk dat je het vertrouwen op God hebt. Wanneer je via Ohallo iemand tegenkomt is het niet alleen de app die jullie samenbracht!

Digitale middelen van God?

Er zijn super veel relaties ontstaan via social media, datingsites, datingapps en andere online mogelijkheden. Je kent vast wel een stel dat bij elkaar is via een online platform. Iemand op die manier ontmoeten is makkelijker, misschien wel fijner maar ook persoonlijker. Dat klinkt misschien gek, maar een datingsite of app kan persoonlijker worden als een profiel goed aangevuld is. Bij Ohallo kan je bijvoorbeeld zien of iemand bepaalde hobby’s heeft, welke muzieksmaak hij/zij heeft en wat het geloof voor die persoon betekent. Zo leer je elkaar direct al leren kennen en iemand zoeken die raakvlakken met jou heeft.

Christelijke datingsites of datingapps als middelen van God

Blijf niet te lang chatten

Deze tip hebben wij al vaker gegeven maar sluit ook aan bij dit onderwerp. Heb je iemand gevonden die jou leuk lijkt en hebben jullie een leuk gesprek? Blijf dan niet te lang in de chat hangen. Elkaar in het echt ontmoeten, op een leuke (neutrale) locatie, zorgt ervoor dat je ontdek of jullie echt bij elkaar passen. Hier gebruik je namelijk al je zintuigen voor.

Onze conclusie

De conclusie vanuit ons oogpunt (als makers van Ohallo) was voor ons natuurlijk al helder. Wij zien een datingsite of een datingapp zoals Ohallo als een middelen van God. God kan ervoor zorgen dat twee mensen elkaar ontmoeten via een jongerenvakantie, in de kerk of tijdens het doen van een drankje in een café. In de laatste jaren zijn hier ook online middelen bij gekomen zoals social media en datingsites/apps. Het belangrijkste blijft het besef dat God jullie bij elkaar brengt, niet alleen een middel.

Wil jij christelijke singles bij jou in de buurt ontmoeten?

Download Ohallo
Het team van Ohallo

Het team van Ohallo

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Ohallo koppelt christenen via een app die verkrijgbaar voor Apple en Android telefoons.