2020 is voorbij. Een jaar waarin Corona duidelijk de toon zette en waarin mensen geïsoleerd leefden. Voor heel veel mensen was 2020 een minder leuk jaar. Misschien heb je geliefden verloren, ging het slecht op het gebied van werk of ben je zelf ook ziek geworden. Tegen het eind van het jaar kijken mensen vaak terug op het afgelopen jaar, maar misschien nog wel belangrijker is om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar van hoop op verbetering. Ga jij 2021 in met nieuwe voornemens voor jouw christelijke levenswijze?

Werken aan je relaties

Met werken aan je relaties bedoelen we niet dat je nu direct een account bij Ohallo moet aanmaken om naar je wederhelft te zoeken als je die nog niet hebt (mag wel natuurlijk). Met relaties kan je denken aan familie, vrienden, collega’s of je buren. Hoe ga je met hen om? Is dat de manier hoe je wil dat het gaat?

Misschien wil jij je familie wel vaker zien, diepere gesprekken met vriendinnen of een betere band met je buurman. Dat zijn voornemens die je voor het nieuwe jaar mag hebben want mensen om je heen zijn erg belangrijk.

Meer uit de bijbel lezen

De relaties die we hierboven noemden zijn belangrijk voor je eigen gesteldheid, maar nog belangrijker is je relatie tot God. Veel mensen hebben het afgelopen jaar meer tijd gehad om na te denken over hun relatie met God. Het is altijd mogen om in contact te komen met God door je handen te vouwen en te bidden. Een andere manier om dichterbij God te komen is door Zijn Woord te lezen.  De bijbel staat vol met bemoedigingen, verduidelijkingen en verhalen waar je elke dag iets aan kan hebben. Leer over het vertrouwen van Daniël, de hoop van Mozes of de leefregels die Jezus geeft.

Tip: je kan ook podcasts luisteren met een dagelijkse overdenking, de bijbel app een dagelijkse tekst laten sturen of een christelijk dagboek lezen.

Omkijken naar je medemens

Naast het werken aan relaties is het ook belangrijk als mens, om om te zien naar mensen waar je geen directe relatie mee heb. De ouderen in een verzorgingshuis die eenzaam zijn, de mensen die vervolgd worden om hun geloof, de mensen die geen eten en/of drinken hebben. Wat kan je voor hen doen? Als christen mag je het als taak zien om de medemens aandacht te geven en ook op die manier iets te betekenen voor mede-aardbewoners 😉

Zorg voor je lichaam

Paulus zegt in 1 Korinthe 6 dat het lichaam als een tempel is. De Heilig Geest leeft als het ware in jouw lichaam. Dat is natuurlijk al een reden om super goed voor jouw lichaam te zorgen. Om goed voor jouw lichaam te zorgen kan je gaan sporten. Elk jaar groeit het aantal sportschool inschrijvingen in de eerste maanden significant. Sporten is een bekend voornemen. Je kan ook rustig beginnen door meer te gaan wandelen. Wandelen is goed voor je hele lichaam en als je samen met iemand anders gaat wandelen kan je ondertussen gezellig praten (mooie combinatie met werken aan je relaties). Gezond eten betekend niet dat je per direct moet vasten of een dieet moet opzoeken. Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten en tijdens het consumeren respectvol om te gaan met de schepping.

Wil jij christelijke singles bij jou in de buurt ontmoeten?

Download Ohallo
Het team van Ohallo

Het team van Ohallo

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Ohallo koppelt christenen via een app die verkrijgbaar voor Apple en Android telefoons.