Wanneer je een sollicitatiebrief schrijft let je op elk detail. Niet teveel uitroeptekens, een d/dt/t en is het nou u of uw? Wanneer alles klopt, stuur je de brief op. Daar kan het niet aan liggen. Maar wat nou als het gaat om een bericht naar jouw toekomstige partner? Uit onderzoek is gebleken dat deze berichten van groot belang zijn.

In een studie heeft Word Tips meer dan 1000 mensen die in het afgelopen jaar gedate onderzocht. Zij werden gevraagd naar de mensen die zij gedate hebben en de tekstfouten die zij tegen gekomen waren. Het bleek dat veel mensen het opviel dat de ander spellingsfouten maakt.

Van de ondervraagde mensen vind 71% dat je van iemands spelling kan aflezen of iemand intelligent is of niet. Maar 11% vind dat je dit hier niet van kan afleiden. Vrouwen (78%) beoordelen mensen eerder op basis van deze vaardigheid dan mannen (62%).

Als iemand als aantrekkelijk wordt beschouwd, maakt het dan uit of hij/zij een slechte schrijfvaardigheid heeft? Bijna de helft (45%) van de vrouwen zei dat ze niet geïnteresseerd zouden zijn in iemand met een gebrek aan schrijfvaardigheid. Slechts 24% van de mannen zei hetzelfde. Meer dan 1 op de 3 mensen gaf toe dat ze banden met een romantische interesse verbraken omdat ze voortdurend schrijffouten maakten in hun berichten.

Daarom is grammatica belangrijk bij het online daten

Bijna 3 op de 10 daters zeiden dat goed schrijven aantrekkelijker was dan het ontvangen van complimenten. Meer dan 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 4 mannen voelde zich zo.

Als we kijken naar iemand online dating profiel, zijn de volgende problemen het grootst. Voor mannen zijn de top 3 dingen die ervoor zorgen dat ze op een profiel aangeven geen interesse te hebben als volgt:

  • 51% Overmatig bewerkte foto’s
  • 39% Slechte spelling
  • 39% Onvolwassenheid

Bij vrouwen was dat als volgt:

  • 51% Slechte spelling en grammatica
  • 45% Overmoed en handtastelijkheid
  • 38% Onvolwassenheid
Daarom is grammatica belangrijk bij het online daten

Een grote woordenschat is de sleutel

Meer dan 3 op de 4 mensen vonden een grote vocabulaire aantrekkelijk. Slechts 9% van de mensen vond dit onaantrekkelijk. Degene die een grote variabiliteit aan woorden op hun dating profiel liet zien hadden 2x zoveel kan op een date dan mensen die dat niet deden.

Het belangrijkste van dit onderzoek was dat mensen met betere spellings- en grammaticale vaardigheden vaker een match hadden. Wanneer iemand een profiel leest kan een spellingfout net de doorslag geven om toch geen interesse te hebben. Gelukkig is er een makkelijke manier om dit tegen te gaan… lees je profiel nog eens rustig door en bekijk of het helemaal klopt!

Wil jij christelijke singles bij jou in de buurt ontmoeten?

Download Ohallo
Het team van Ohallo

Het team van Ohallo

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Ohallo koppelt christenen via een app die verkrijgbaar voor Apple en Android telefoons.