Wij krijgen weleens de vraag waarin Ohallo nou anders is dan de datingapp Tinder. Natuurlijk is de christelijke achtergrond anders, maar ook de hele wijze van ontmoeten. In deze blog bekijken we de verschillen.

Wat is Tinder?

Tinder is een datingapplicatie voor smartphones. Als voorloper van een reeks datingapps kwam Tinder met het swipen (vegen) van andere leden. Zo kan je naar links of naar rechts swipen wanneer je wel of geen interesse hebt. Wanneer er een wederzijdse match is, kunnen beide leden met elkaar chatten. Door de bekendheid van de app is het woord ‘Tinderen’ bij veel mensen bekend.

De datingapp claimt al 43 miljard matches gemaakt te hebben, in de 8 jaar dat ze bestaan. Dat maakt de app tot de meest populaire internationale datingapp.

Helaas kreeg de datingapp ook kritiek. Woorden als ‘vleeskeuring’ kwamen naar boven en steeds meer leden waren via de app op zoek naar enkel een leuke avond. Het eerste komt vooral door het uiterlijk van Tinder. Je hele scherm staat vol met de foto van de ander. Staat de foto je niet aan? Dan veeg je die persoon toch gelijk weg? Het profiel dat eronder staat heeft geen kans.

Wat is het verschil tussen Tinder en Ohallo

Het verschil met Ohallo

Net als Tinder is Ohallo een datingapplicatie voor smartphones. Ohallo bestaat iets meer dan 3 jaar en heeft 7500 leden. Een leuk feitje: het grootste gedeelte van de leden van Ohallo zijn vrouwen! Een verschil met Tinder is dat Ohallo alleen in Nederland beschikbaar is.

Ontmoeten

Eerder in de blog staat de term ‘vleeskeuring’. Een niet al te nette term om aan te geven dat iemand enkel en alleen op het uiterlijk gekeurd wordt. Het draait om de foto’s. Mensen zijn uren bezig om een foto van zichzelf te maken, plaatsen er veel filters overheen in de hoop dat zij er op die manier het beste opstaan.

Bij Ohallo is die angst niet nodig. Er staat een kleine foto bovenaan het profiel. Op die manier heb je een idee van het uiterlijk. Vervolgens scroll je door naar de naam van die persoon, persoonlijke informatie, hobby’s/interesses, kerkstroming, favoriete spotify album en de foto’s van die persoon. Waarom je al die informatie bekijkt? Heel simpel, je hebt hier namelijk geen keus in. Bij Ohallo hebben wij ervoor gekozen om alleen de keuze te geven of je iemand leuk lijkt of niet, na het bekijken van het hele profiel. Dit komt naar ons idee het best in de buurt van een ‘echte ontmoeting’.

Tinder of Ohallo?

Christelijke achtergrond

Een datingapp als Tinder heeft geen christelijke achtergrond. Dit merk je aan de uitingen die de app doet en de leden van de app. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er geen christenen te vinden zijn. Er zijn veel christenen die elkaar via de app gevonden hebben, al is de zoektocht soms iets lastiger.

Ohallo is ontwikkeld met het christelijk geloof als uitgangspunt. Wij zien een datingapp als Ohallo als een middel van God. God kan christenen bij elkaar brengen via online media. Daarom proberen wij ook de profielen te voorzien van genoeg plek om jezelf te presenteren door middel van persoonlijke informatie en foto’s, maar ook om jezelf als christen te presenteren. Dit kan je doen door te vertellen wat het geloof voor jou betekend, bij welke kerkstroming jij je het fijnst voelt of misschien wil jij jouw favoriete bijbeltekst delen?

Tinder of Ohallo?

Zoals eerder gezegd zeggen wij niet dat het een beter is dan het ander. Tinder heeft voordelen tegenover Ohallo en andersom. Bij het kiezen van een datingapp maak jij de keuze hoe jij jezelf als persoon wil presenteren maar ook wie en op welke manier jij mensen ontmoet.

Wil jij christelijke singles bij jou in de buurt ontmoeten?

Download Ohallo
Het team van Ohallo

Het team van Ohallo

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Ohallo koppelt christenen via een app die verkrijgbaar voor Apple en Android telefoons.