Stel, je komt er na het ontmoeten van iemand via Ohallo achter dat diegene ook interesse in jou heeft. Dan hebben jullie een match! Vanaf dat moment is er de mogelijkheid om elkaar berichten te sturen via Ohallo. In deze blog bekijken we 5 tips die ervoor zorgen dat het gesprek tussen jou en je match goed gaat.

Kom met een originele openingszin

Ken je de foute ‘Heb je een kaart? Ik blijf maar verdwalen in je ogen’ of wat dacht je van de christelijke ‘Je haar golft als een kudde geiten die afdaalt van de Gilead.” (Hooglied 6)?Je raadt het al, veel openingszinnen bevorderen het gesprek niet. Een geforceerde zin die al vaker gebruikt is, doet vaak meer slecht dan goed. Maar wat typ je dan als een openingszin niet werkt?

Vraag naar de ander! Jullie hebben een match, dat is bijzonder. Wat vond jij leuk toen jij zijn/haar profiel zag? Heeft jouw match een leuke hobby of een mooie getuigenis op zijn/haar profiel? Begin dan over dat onderwerp. Laat zien dat jij aandacht hebt voor de ander en oprechte interesse.

5 tips voor een leuk chat gesprek

Stel open vragen

Wanneer jij ziet dat iemand graag voetbalt, kan je vragen ‘Voetbal je elke zaterdag?’. Vervolgens kan je hier een ja of nee op verwachten. Maar wat als je vraagt ‘Wat vind jij het leukst aan voetballen?’. Precies, dan krijg je een hele zin en misschien wel een verhaal terug. Daar is je gespreksonderwerp! In ieders profiel staat wel een onderwerp om over te beginnen. Maar let op: stel zoveel mogelijk open vragen, dan blijft het gesprek het fijnst lopen.

Geef een compliment

Op 1 maart is het nationale complimentendag. Dus je match moet jou eigenlijk net treffen op die dag, of niet? Wat ons betreft mag het elke dag wel complimentendag zijn. Heeft de ander een leuke foto, mooie tekst of bijvoorbeeld een goede muzieksmaak? Geef de ander een compliment. Dat kan heel duidelijk met een zin als ‘Je hebt mooi haar.’, maar ook subtiel zoals ‘ik vind het leuk om met je te praten, je bent een leuk persoon’.

5 tips voor een leuk chat gesprek

Begin over jullie geloof

Er is iets dat jullie samenbrengt naast het zijn van een match. Jullie geloven beide in dezelfde God. Stel gerust een open vraag over dit onderwerp. Het is namelijk een groot onderdeel uit iemands leven. Vraag bijvoorbeeld wat het geloof voor de ander betekent, wat zijn/haar favoriete bijbeltekst is (en waarom?) of vraag of de ander een fijne kerk bezoekt. Onderwerpen genoeg 😉

Genoeg gechat? Vraag om eens af te spreken

Veel mensen vinden het fijn om elkaar eerst wat beter te leren kennen voordat hij/zij met jou wil afspreken. Steek tijd en energie in het gesprek. Wanneer je kan vragen of iets af te spreken? Wanneer je intensief met elkaar praat, zou je het na een week kunnen vragen. Stuur je elkaar af en toe een berichtje, kan je ook gerust 14 dagen wachten.

Tips voor het ontmoeten van elkaar

Wil jij christelijke singles bij jou in de buurt ontmoeten?

Download Ohallo
Het team van Ohallo

Het team van Ohallo

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Ohallo koppelt christenen via een app die verkrijgbaar voor Apple en Android telefoons.