Wanneer je iemand wil ontmoeten via Ohallo, kan je jouw eigen filters instellen. Zo kan je instellen op welke kerkstroming je wil zoeken, tussen welk leeftijdsbereik jouw toekomstige partner mag zijn en op welke afstand hij/zij van jou op dat moment is. Maar de volgorde van de mensen die jij vervolgens tegenkomt is niet willekeurig. De volgorde waarin jij andere leden ontmoet, wordt bepaald door het algoritme van Ohallo.

Wat is een algoritme?

Heel veel software oplossingen (dus ook apps) hebben een algoritme. Denk aan Facebook, Instagram, Google en zelfs De Belastingdienst. Een algoritme is een volgorde van stappen. Google maakt op basis van het algoritme de keuze welke zoekresultaten bovenaan komen. Voice assistant Siri geeft antwoord op basis van het algoritme. Ohallo laat jou mensen ontmoeten op basis van het algoritme. We gaan het algoritme van Ohallo bekijken aan de hand van een aantal factoren die Ohallo hiervoor gebruikt.

Actieve leden? Die zie je het eerst

Een match krijgen met een lid dat al 4 weken niet meer actief is? Daar heb je helaas niet zoveel aan. Ookal is de ander nog zo leuk, een gesprek zal er vaak niet van komen. Simpelweg omdat de ander niet meer actief is. Misschien heeft hij/zij Ohallo al verwijderd of heeft diegene al een match gevonden in de tussentijd! Daarom hebben wij ervoor gekozen om actieve leden eerder te laten zien dan niet actieve leden.

Zo werkt het algoritme van Ohallo

Ohallo Plus leden hebben voorrang

Ohallo is gratis te gebruiken, volledig. Maar wie meer uit zijn kostbare Ohallo tijd wil halen, is er ook Ohallo Plus. Dankzij Ohallo Plus krijg je voordelen op het gebied van matchen, berichten sturen en advertenties. Het algoritme zorgt ervoor dat leden van Ohallo Plus tot wel 80% eerder langskomen dan gratis leden. Wel zo eerlijk, zij betalen namelijk voor het bestaan van Ohallo!

Mensen met een foto zijn leuker

Wij van Ohallo willen graag dat een ontmoeting via de app veel lijkt om een ontmoeting in ‘het echte leven’. Je eerste indruk maak je tijdens zo’n ontmoeting met een beeld van die persoon. In de Ohallo app hebben wij ervoor gekozen om de andere christelijke single die jij tegenkomt met een kleine foto te laten zien. Vervolgens zie je de naam, afstand vanaf jou en daarna de rest van het profiel met persoonlijke informatie. Het liefst ontmoet je iemand met een beeld erbij, daarom zorgen wij ervoor dat leden met een foto eerder bij jou in beeld langskomen.

Profiteren van het algoritme

Nu je een stukje wijzer bent geworden over de betekenis van een algoritme en op welke manier Ohallo hier gebruik van maakt, kan jij hier jouw voordeel mee doen. Leden die actief zijn en een foto van zichzelf ingesteld hebben komen eerder voorbij dan leden die dit niet doen. Daarnaast kan je met Ohallo Plus nog vaker voorbij komen!

Wil jij christelijke singles bij jou in de buurt ontmoeten?

Download Ohallo
Het team van Ohallo

Het team van Ohallo

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Ohallo koppelt christenen via een app die verkrijgbaar voor Apple en Android telefoons.