Het luisteren van een podcast is een ontspannen en ongedwongen manier om iets te horen of bestuderen. Onderweg in de auto, in het openbaar vervoer of op de fiets. Of juist terwijl je thuis aan het werken bent. Over elk onderwerp zijn er wel podcasts te vinden. Ook zijn er veel christelijke podcasts! De een heeft als doel om je meer te leren over de bijbel, de ander deelt zijn/haar kijk op het laatste christelijke nieuws. In het onderstaande overzicht kan je een aantal christelijke podcasts vinden die zeker de moeite waard zijn.

Hoe luister ik een podcast?

Onderstaande podcasts kan je via Spotify luisteren. Spotify is een muziekservice die je zowel gratis als betaald kan gebruiken. Handig is dat je kan zien welke afleveringen van welke podcast je al gehoord hebt. Ook kan je tijdens een podcast even stoppen (voor het halen van een kopje koffie bijvoorbeeld) en vervolgens weer verder luisteren.

Eerst Dit Podcast

Eerst Dit is een dagelijkse bijbelpodcast van EO en IZB. Elke dag hebben zij een nieuwe podcast klaar staan van gemiddeld 7 minuten. Dit zijn bijbellezingen met vervolgens een overdenking. Eerst Dit: Luisteren naar de podcast helpt je om in je drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus.

Mozaiek Podcast

Vanaf 2 november is er een nieuwe dagelijkse podcast bij gekomen: de Mozaiek Podcast! Elke werkdag plaatst de gemeente Mozaiek een nieuwe podcast om verhalen van hoop te delen. De sprekers van de podcasts zijn voorgangers én delen van Mozaiek033 en Mozaiek0318.

Groot Nieuws Radio Podcast

Bijna iedereen zal Groot Nieuws Radio wel kennen als hét christelijke radiostation van Nederland. Elke vrijdagmiddag praten zij je via hun podcast bij over het nieuws van afgelopen week.

CIP Podcast

Het Christelijk Informatie Platform (CIP) deelt dagelijks nieuwsberichten en verhalen op hun website. Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op social media! In de CIP podcast word je bijgepraat over het belangrijkste christelijke nieuws en de best gelezen stukken op CIP.nl

Bloei

Bloei is een christelijke podcast met verschillende thema’s die je kunnen helpen bij het ontdekken van het christelijk geloof. Hierbij kan je denken aan thema’s zoals: je ware identiteit in God ontdekken, loskomen van de mening van anderen of bijvoorbeeld dromen verwezenlijken. Ook hoor je mooie getuigenissen.

Wil jij christelijke singles bij jou in de buurt ontmoeten?

Download Ohallo
Het team van Ohallo

Het team van Ohallo

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Ohallo koppelt christenen via een app die verkrijgbaar voor Apple en Android telefoons.