Swipen op Ohallo werkt behoorlijk verslavend. Soms werkt het om jezelf wat grenzen te stellen zodat je niet eindeloos doorswipet. Als er een match is, ga dan in gesprek en ontdek of jullie een beetje op dezelfde golflengte zitten. Je hoeft niet vanaf het begin al een match-made-in-heaven-ervaring te hebben.

Elkaar in het echt ontmoeten is natuurlijk heel spannend. Hoe voorkom je dat je te snel afhaakt of je juist te snel in een romance stort?

  • Tackel de ‘wat-als’ gedachte: wat als er ergens misschien toch een betere match is? Wat als dit niet de ware is? Het doel van afspreken is om te ontdekken of er een klik is tussen jou en de ander. Het vinden van ‘De Ware’ is vreselijk overestimated. Zie de ontmoeting vooral als een kans om een leuk nieuw iemand te leren kennen, niet als een mogelijke potentieel om de rest van je leven mee te delen. Die gedachte wordt pas veel later in dit hele proces relevant.

 

  • Spreek dus af op een neutrale plek. Merk je dat er een klik is, wacht dan niet te lang om dat uit te spreken en plan een nieuwe date (bij voorkeur neemt de man hierin het initiatief, dat vinden vrouwen stiekem toch het allerleukst).

 

  • En als de date niet is meant-to-be, wees ook dan eerlijk. Je kunt niet bepalen hoe de chemie is tussen jou en de ander. Als de klik er is, dan weet je het allebei. En als die er niet is kun je het niet forceren – hoe jammer dat misschien ook is.

 

  • Als er een klik is, geef elkaar dan ook de ruimte om te ontdekken of jullie bij elkaar passen. Want dan begint het proces van daten en ontdekken. Dat hoeft niet in één keer goed te gaan, je mag ook gerust blunderen, teleurstellen of teleurgesteld worden. Als je je maar niet laat ontmoedigen, gun jezelf ook gerust meerdere kansen.

 

  • En tot slot een corona-tip: spreek gerust af maar houdt afstand van elkaar. Ga een rondje lopen door een park of ga op 1,5m samen iets drinken. Belangrijk is om samen hier duidelijk over te communiceren. Een handdruk, knuffel of 3 kussen tijdens de ontmoeting zit er helaas nog niet in.
Het team van Ohallo

Het team van Ohallo

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Ohallo koppelt christenen via een app die verkrijgbaar voor Apple en Android telefoons.