Een aantal basis relatie tips! (Geef die ook gerust subtiel door aan mensen die al een relatie hebben, want dit is gewoon iets wat iedereen zou moeten weten.)

  • “If you aren’t happy being single, you’ll never be happy in a relationship”. Oftewel: als je niet oké bent met wie je zelf bent, zal een relatie jou ook niet ineens gelukkig maken. Zeker: de liefde kan wel bijdragen aan je geluk! Maar denk niet je pas gelukkig bent als je een relatie hebt. Als je dat verwacht van een relatie zul je alleen maar teleurgesteld raken. Bovendien zoek je dan teveel in de ander. Dus zorg goed voor jezelf zowel van buiten als van binnen.

  • Zorg ervoor dat er een goed evenwicht is tussen autonomie en verbinding. Dat klinkt heel psychologisch, maar het komt eigenlijk hier op neer: autonomie is iets anders dan maling hebben aan de rest van de wereld en alleen voor jezelf kiezen. Autonoom zijn betekent dat je jezelf oké vindt, dat je jezelf durft te zijn en je niet constant aanpast aan anderen, én dat je kritisch naar jezelf durft te kijken en rekening houdt met anderen. Als je doorschiet in autonoom zijn, valt het niet mee om je aan anderen te verbinden, dan word je veel te egoïstisch. Maar als er alleen maar verbinding is, kun je te afhankelijk worden van een ander. Je hebt allebei je eigen persoonlijkheid en die neem je ook mee in een relatie. Als je in een relatie jezelf kunt zijn én je verbonden voelt met een ander, dan is er een gezond evenwicht.
  • Wees je bewust van de manier waarop jij verbinding maakt met anderen. Vind jij het gemakkelijk om iets van jezelf te laten zien? Of ben je terughoudend? Iedereen heeft een eigen hechtingsstijl: de manier waarop je anderen vertrouwt of anderen vertrouwen geeft. Merk jij dat je het lastig vindt om anderen dichtbij te laten komen? Dan is het goed en gezond om dat eens onder de loep te nemen.

 

Hopelijk heb je iets gehad aan deze relatie tips. De volgende keer gaan we verder in op verschillende hechtingsstijlen. 😃💕

Wil jij christelijke singles bij jou in de buurt ontmoeten?

Download Ohallo
Cocky Drost

Cocky Drost

Drs. Cocky Drost- de Wit (1981) studeerde Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Utrecht en is sinds 2011 werkzaam als relatiecoach. Meer weten over Cocky Drost, haar nieuwe boek of de relatieweekenden in Italië die zij organiseert? Kijk dan op www.cockydrost.nl