Sinds een aantal maanden beïnvloed COVID-19 het grootste gedeelte van de aarde. Financieel, politiek maar ook op het gebied van relaties en liefde. Het opbouwen van een relatie, of daten, kan lastig zijn tijdens het Corona tijdperk. Stel jij hebt iemand ontmoet via Ohallo. Dan wil jij diegene na een tijdje natuurlijk ook spreken en ontmoeten. In deze blog kan je tips vinden om een leuke online of fysieke afspraak te plannen.

Elkaar begroeten voor tijdens jullie ontmoeting

Geen knuffel, geen drie kussen, geen handdruk. Helaas mag je geen lichamelijk contact maken tijdens jullie ontmoeting. Dat kan nogal lastig zijn. Voordat jullie elkaar zien kunnen jullie dit al bespreken. Elkaar (voor het eerst) ontmoeten is vaak al spannend genoeg. Maak je dus niet druk om zulk soort onderwerpen. Maak het bespreekbaar.

Samen iets drinken tijdens een date

Een goede manier om elkaar te leren kennen is door samen iets te gaan drinken. Het is een stuk vrijblijvender dan samen uit eten gaan en je spreekt elkaar meer dan een bioscoop date! Let er wel goed op dat de stoelen op een juiste afstand van elkaar staan. Houd je aan de afspraken in het restaurant of cafe. En ook al is het drankje van je date nog zo lekker, je mag echt geen slokje proeven.

Een wandeling maken door de stad/dorp of het park

Wil je elkaar beter leren kennen? Dan is het fijn om fysiek af te spreken. Chatten via Ohallo is nou eenmaal onpersoonlijker dan een face-to-face gesprek! Een goede manier om tijdens het Corona tijdperk te daten is door een wandeling te maken. Op die manier ben je samen buiten en kunnen jullie makkelijk afstand van elkaar en andere mensen bewaren. Ook zijn jullie in beweging en zie je op die manier genoeg leuke dingen onderwerp die perfect als gespreksonderwerp dienen. Maak dus een leuke wandeling door een stad/dorp of loop samen door een park. Vaak is het fijn om tijdens de eerste dates niet helemaal alleen te zijn, maar toch andere mensen in de buurt te hebben. Dat voelt veiliger, maakt de plek vaak gezelliger en zorgt voor afleiding wanneer dat welkom is.

Tips voor een originele online date

Wanneer je iemand ontmoet via Ohallo, start je al met online daten. Je leert iemand kennen door middel van een profiel en begint samen een gesprek via de chat. Wanneer je na een tijdje merkt dat het klikt en jullie elkaar beter willen leren kennen, kan het tijdens het Corona tijdperk een uitdaging zijn om fysiek af te spreken. Helemaal wanneer jouw gezondheid niet goed is of het om andere redenen slimmer is om zo min mogelijk de straat op te gaan.

Bellen of videobellen als date

Nadat jullie elkaar al een tijdje hebben gesproken via de chat is het natuurlijk leuk om elkaar te spreken en/of te zien. Dit kan heel goed door te bellen of te gaan videobellen. Sinds kort kan dit ook via Whatsapp! Tijdens online bel date kan je jezelf voorstellen en elkaar leren kennen. Vertel over je hobby’s, hoe je week eruit ziet en wat je zoekt in een relatie. Hebben jullie al een (video)bel date gehad? Dan zijn de volgende tips iets voor jullie:

Bezoek samen een online dierentuin

De dierentuin bezoeken kan natuurlijk heel leuk zijn. Helemaal als jullie van dieren houden. Omdat dit tijdelijk door corona allemaal wat lastiger kan zijn, is het natuurlijk ook leuk om de dieren via jouw telefoon of computer te bekijken. Bezoek de dieren samen tijdens jullie (video)bel gesprek en beleef een online dierentuin date.

Webcams Dierenpark Amersfoort
Webcams Diergaarde Blijdorp

Het alternatief op de bioscoopdate: Netflix Party

Dit zit misschien iets technischer in elkaar, maar is wel heel leuk. Wanneer jullie allebei een Netflix account hebben, kan je samen een leuke film kijken via Netflix Party. Via Google Chrome (browser) kunnen jullie allebei een extensie downloaden, die ervoor zorgt dat de beelden tegelijk lopen en er gelijk een chat mogelijkheid in beeld komt. Dat maakt het samen kijken een stuk gezelliger!

Bekijk Netflix Party

Eten voor elkaar bestellen als een date

Benieuwd naar elkaars culinaire kennis? Plan dan een online restaurant date. Ofwel: bestel voor elkaar eten en laat dit bij de ander thuis bezorgen. Het is leuk om op die manier nieuwe gerechten te ontdekken en samen achteraf er over te bellen/chatten. Natuurlijk kunnen jullie ook nog afspreken om tijdens het eten te gaan videobellen. Het is dan net een echte date! 😉

Wil jij christelijke singles bij jou in de buurt ontmoeten?

Download Ohallo
Het team van Ohallo

Het team van Ohallo

Ohallo is dé dating app voor christelijke singles. Ohallo koppelt christenen via een app die verkrijgbaar voor Apple en Android telefoons.