Om iemand te ontmoeten is het natuurlijk nodig dat je een match hebt. Hoe meer hartjes je geeft of krijgt, hoe meer kans op een match. Maar wanneer deel je nu een hartje uit? En hoe zorg je ervoor dat jij ook lekker in de hartjesmarkt ligt? Een paar praktische tips.

  • Doe je best op je profiel. Niet om een perfecte versie van jezelf te laten zien (die willen we helemaal niet zien), maar omdat je het daten serieus neemt.
  • Probeer geen perfecte versie van jezelf te laten zien. Natuurlijk hoef je niet al je fouten en onvolmaaktheden op de app te zetten, maar perfectie schrikt af en niemand is perfect.
  • Heel belangrijk: plaats een foto van jezelf. Kleine moeite, veel meer kans op een match. Hoeft geen fotomodellerige foto te zijn, liefst een spontane. Kijk niet te dreigend (dat voelt stoer maar het ziet er belachelijk uit) of te mooi (je bent meer dan alleen maar mooi) in de lens, plaats er bij voorkeur een waar je helemaal op staat en een close-up. Let ook op de setting: als alle foto’s zich hullen in iets sportieverigs kom je nogal eenzijdig over. En zorg dat je kleding aan hebt waar je je prettig in voelt.
  • Laat jezelf zien, ook door wat je over jezelf vertelt. Dat is helemaal niet narcistisch, mensen zoeken naar een ‘trigger’ in jouw profiel, iets wat aanspreekt. Natuurlijk hoef je geen A4’tje vol te schrijven, maar iets meer dan ‘houdt van kitesurfen’ of ‘aardige jongen, gezellig’ is wel wenselijk. Mensen zijn nieuwsgierig!
  • Mannen hebben de neiging (meer dan vrouwen) om het beknopt te houden (daar houden ze zelf wat meer van), maar vrouwen willen juist meer weten. Zij lezen als geen ander tussen de regels door. Dus mannen: vertel liever iets meer van jezelf dan te weinig.
  • Vrouwen maken het dan juist weer vaak te uitgebreid – dan raken mannen de lijn nog wel eens kwijt en dan wordt het al snel te ingewikkeld. Probeer het als vrouw dus juist liever wat beknopt te houden.
  • Probeer te letten op schrijf- of spelfouten. Het komt slordig over als je je best niet een beetje doet op je profiel. ‘Ik neem de tijd voor me familie en vrienden’… In vredesnaam: ‘mijn’ of ‘m’n’. Niet ‘me’.
  • Wees gerust scheutig in het uitdelen van hartjes. Hoe leuk is het als iemand tegen je gaat praten? Het uitdelen van een hartje is niet meteen een ‘ja ik wil met je trouwen’. Kijk rustig wat er kan ontstaan. Geef elkaar de kans om een beetje te wennen in dat online dating-gebeuren.
  • Geur schijnt een grote graadmeter te zijn of je iemand aantrekkelijk vindt of niet. Als je eenmaal aan het kletsen bent met iemand, probeer dan vooral zo snel mogelijk in het echt af te spreken. Doe dat bij voorkeur op een neutrale plek en spreek voor de eerste date af om iets te gaan drinken. Als je het wat vroeger op de avond plant heb je dan nog alle mogelijkheden om het uit te laten lopen.
Cocky Drost

Cocky Drost

Drs. Cocky Drost- de Wit (1981) studeerde Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Utrecht en is sinds 2011 werkzaam als relatiecoach. Meer weten over Cocky Drost, haar nieuwe boek of de relatieweekenden in Italië die zij organiseert? Kijk dan op www.cockydrost.nl